Inleiding

Vanaf mei 2020 zijn we begonnen met video uitzendingen via Kerkomroep.nl en YouTube. Naast het realiseren van KerkTV is ook de audio installatie geheel vernieuwd en is  een bedieningstafel gerealiseerd waar we de diensten faciliteren.

De diensten kunt u volgen via Kerkomroep.nl u kunt kiezen uit luisteren of kijken.

De diensten kunt u ook volgen via YouTube Oosterkerk te Kollum

Tevens zijn de diensten te beluisteren op Kabelnoord TVkanaal 961, 1961 of 2961. (Afhankelijk van het type TV of Settop box)

Een overzicht van de techniek

Een scala aan mogelijkheden, dat biedt de techniek op gebied van beeld en geluid. En al deze technieken kunnen gecombineerd worden waardoor één systeem voor de kerk ontstaat met een maximale toegankelijkheid en maximale bereikbaarheid.

Kerkzender

De zender wordt in de kerk geplaatst en aangesloten op de geluidsinstallatie en, indien aanwezig, op de video-installatie. Deze Internet KerkZender (IKZ) is een audio- en videostreamer die het geluid uit de geluidsinstallatie vertaalt naar een MP3-stream en het beeld uit de video-installatie omzet in MPEG4-stream, waarin voor de compressie gebruik gemaakt wordt van de H.264 standaard. Deze compressietechniek met MPEG-4 zorgt voor een tweemaal betere compressie dan MPEG-2.

Ontvanger voor KerkTV

De uitzendingen van de kerk, zowel in geluid als beeld, zijn op de PC / laptop en SmartTV te ontvangen. Tevens wordt de uitzending aangeboden op een YouTube kanaal. Voor degenen die een dienst of viering willen zien en horen, maar niet over een computer met internetverbinding beschikken, zijn er kastjes die aangesloten kunnen worden op een televisietoestel. Via een internetverbinding kan verbinding worden gemaakt met meerdere kerkgebouwen. Deze ontvangers hebben een afstandsbediening wat het werken met de ontvanger eenvoudig en gemakkelijk maakt.

Ondersteuning

Wilt u graag weten of u ook thuis KerkTV kunt onvangen dan kunt u contact opnemen met Arjan Reurich telefoon: 0511-452-440