Presentratie materiaal audio, beamer en KerkTV vanuit de Oosterkerk

Foto’s, geluid en video

Het komt regelmatig voor dat media materiaal bij het mediateam wordt aangelevert, die moeten worden getoond of afgespeeld. Door de verschillende formaten en extensies komen we nog regelmatig voor onaangename verrassingen te staan. Daarom willen we het gewenste materiaal en andere bijdragen uiterlijk twee dagen voor een geplande dienst, op zondag of door de week binnen hebben om een dienst zorgvuldig te kunnen voorbereiden.

Er worden geen  DVD's, CDs, en USB sticks en andere digitale dragers aangenomen door het mediateam. U kunt titels, nummer in beeld of geluid op tekst aanreiken zodat het mediateam beeld en geluid, in goede kwaliteit, kunnen verzamelen.

Alleen foto's in PNG of JPG formaat mogen op een USB stick worden aangeleverd.

Berichten voor en na de dienst

U kunt uw berichten op twee manieren inleveren. Ten eerste bestaat er de mogelijkheid dat u alleen een tekst inlevert, waar wij een dia van maken. Eventuele afbeeldingen willen wij graag zo duidelijk en scherp mogelijk in zo’n hoog mogelijke resolutie. Eventueel voegt u een website-adres toe, waar de afbeeldingen te downloaden zijn.

De tweede mogelijkheid is dat u een complete PowerPoint-dia als bijlage e-mailt. Wij willen dan graag de teksten in lettertype Arial met een minimale lettergrootte van 32 punten. Dit betekent dat er niet veel tekst op één dia past en dat deze dus beknopt moet blijven. Complete verhalen zullen zonodig door ons worden verkort. Probeer uw bericht zo functioneel mogelijk te houden.
Aankondigingen als pdf-document kunnen door ons niet meer gewijzigd worden qua tekst(-grootte) en kleuren en zijn daarom niet geschikt. Voor een goede leesbaarheid is het verder van belang dat het contrast tussen tekst en achtergrond voldoende groot is. Zwart op wit is goed, maar zwart op fel blauw is in de kerk niet goed te lezen.

U kunt berichten voor op de projectieschermen e-mailen naar de onderstaande personen. Zij distribueren ze zonodig verder naar de media team-leden, die de desbetreffende zondagen dienst hebben.

contactpersoon:  Piet Kamstra
tel. 0511-453 188
E-Mail: piet_kamstra@hotmail.com